Az esküvői fotózás egyik meghatározó eleme a fényképezés helyszíne. Fontos, hogy olyan helyeket válasszatok, ahol kényelmesen érzitek magatokat. Vannak, akik zsúfolt környezetben, akár a belváros sétáló utcáján is természetesen tudnak viselkedni esküvői ruhában. Mások inkább elvonulnak a nyüzsgéstől, mert úgy tudnak igazán ráhangolódni a fotózásra. Nem vagyunk egyformák, ezért ezt a helyszínek kiválasztásakor szem előtt kell tartanotok.

A fotók hangulatát nagyban befolyásolja a helyszín színvilága, a fényviszonyok és az előforduló mintázatok. Egy régi gyárépület és egy gondozott park között hatalmas a különbség, mégis mindkét helyen lehet szép, és kifejező esküvői fotókat készíteni. Az aktuális divatirányzatok adhatnak ötleteket, de gondoljatok arra, hogy 20-30 év múlva is ezek a képek lesznek az esküvői fotóitok. Azok a képek, amelyek őszinte érzelmeket adnak vissza, sosem fognak kimenni a divatból.

Több helyszínt is választhattok, de akkor számoljatok azzal, hogy a helyszínek közti utazás néha sok időt igényel, és fárasztó is lehet. Előnye viszont, hogy változatos hatású képek születhetnek. A helyszín kiválasztásakor fontos arra is figyelni, hogy a fények és az árnyékok a különböző napszakokban más hangulatot adnak a környezetnek. Amennyiben csak kültéri fotózás van tervbe véve, akkor ajánlott egy esőtől védett helyet keresni arra az estre, ha az időjárás rosszra fordulna.