Esküvői fotózás árak 2024

Szeretnétek megismerni a részleteket?
Esküvői fotózás

Számos különböző opció közül választhattok, melyek meghatározzák az esküvői fotózás árát. Függetlenül a választásotoktól, az összes csomagom tartalmazza az alábbiakat:

Minőségi utómunka

Alapos és igényes utómunka után adom át Nektek az esküvői fotóitokat, melyeken természetes a bőrtónus és életteliek a színek.

Jelszavas webgaléria

Egyszerűen meg tudjátok majd osztani az esküvői fotóitokat. A jelszóval védett webgaléria átlátható és könnyen kezelhető.

UHD 4K Slideshow

Az esküvőtök legszebb képei egy 5-8 perc hosszúságú UHD 4K felbontású videón, melyet bárkivel  megoszthattok.

Esküvői fotózás árak - csomagok

Az alábbiakban megismerhetitek a legnépszerűbb csomagjaimat. Mivel az árat módosíthatja például az útiköltség, illetve a násznép létszáma, ezért kérlek mindenképpen kérjetek egy személyre szabott árajánlatot.
Esküvői fotózás árak
 • ESKÜVŐ + KREATÍV
 • 135.000 Ft

 • Kreatív fotósorozat készítése
 • Polgári vagy egyházi esküvő fotózása
 • Csoportképek készítése
 • -
 • 150-200 db nagy felbontású fotó
 • Webgaléria, Slideshow
Esküvői fotós árak - teljes nap
 • TELJES NAP
 • 290.000 Ft

 • Készülődés fotózása
 • Kreatív fotósorozat készítése
 • Vendégvárás és lánykikérés fotózása
 • Polgári és egyházi esküvő fotózása
 • Csoportképek készítése
 • Rendelkezésre állás hajnali 1 óráig
 • -
 • 500-700 db nagy felbontású fotó
 • Webgaléria, Slideshow
Esküvő fotózás árak - Teljes nap plusz album
 • TELJES NAP + ALBUM
 • 350.000 Ft

 • Készülődés fotózása
 • Kreatív fotósorozat készítése
 • Vendégvárás és lánykikérés fotózása
 • Polgári és egyházi esküvő fotózása
 • Csoportképek készítése
 • Rendelkezésre állás hajnali 1 óráig
 • -
 • 1 db 27x27 cm méretű 40 oldalas síkban nyíló esküvői album
 • 2 db 20x20 cm méretű 40 oldalas síkban nyíló szülői album
 • -
 • 500-700 db nagy felbontású fotó
 • Webgaléria, Slideshow

Esküvői fotózás árak - az összetevők

Egy színvonalas esküvő lebonyolítása sok szervezést, és sok szolgáltató összehangolt, minőségi munkáját igényli. Bizonyára tapasztaltátok, hogy úgy mint az összes többi szolgáltató esetében, az esküvői fotózás árak is nagy szórást mutatnak. Ezt mi okozza? Az alábbiakban szeretnék betekintést nyújtani az esküvői fotós árakat leginkább befolyásoló tényezőkbe. Mint egy jó étel esetében, itt is az összetevők minősége nagyban meghatározza a végeredményt.

Esküvői fotózás árak

Esküvői fotós árak

Egy esküvőn az egyik legmaradandóbb produktumot az esküvői fotós nyújtja a párnak, éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen kvalitású fényképészt bíztok meg. A színvonalat és az esküvői fotózás árát a különböző készségek és képességek együttese határozza meg, ami nehezen számszerűsíthető. Fontos a technikai felkészültség, az egyedi látásmód a kreatív fotózás során, az eszközök és az utómunka minősége, de a jó kommunikáció, a pozitív kisugárzás és az empátia ugyanannyira lényeges.

Ahhoz, hogy elégedettek legyetek majd az esküvői fotóitokkal, nagyon fontos, hogy a fotós portfóliójában található képek hangulata, az utómunkájának a minősége, a képek színvilága illeszkedjen a személyiségetekhez és az ízlésetekhez.

Egy egész napos esküvői fotózásra 40.000 Ft és 600.000 Ft közötti ársávban találhattok ajánlatokat. A drágább szolgáltató általában valóban jobb minőségű szolgáltatást is nyújt, de nem árt körültekintőnek lenni.

Különbségek az esküvői fotózás árak között

Miért vannak ekkora különbségek az esküvői fotós árak között?

Az esküvői fotózás egy olyan szolgáltatás, melyet az emberek nagy része életében egy alkalommal vesz igénybe. Éppen ezért nem olyan egyszerű a reális ár meghatározása, mint egy terméknél egy ár összehasonlító oldalon. Az esküvő fotózás árát befolyásolja a szakmai tudás, a fotós felszerelés értéke, a szoftverek értéke, az oktatásba, fejlődésbe, gyakorlásba invesztált idő értéke, plusz az emberi oldal. Nagyon fontos a megbízhatóság, a diszkréció, a megjelenés és nem utolsósorban a szimpátia.

2011 óta fotózok esküvőket, és azóta követem az esküvői piac alakulását. Évről évre egyre alacsonyabb a bekerülési költség a szolgáltatói oldalon, amely következtében sajnos erőteljesen felhígult a szolgáltatói kínálat. Ezzel együtt az árak is egyre nagyobb eltéréseket mutatnak, sokszor elrugaszkodva a valós értéktől.

Szolgáltatói szintek az esküvői fotósok között

Ritkán szoktam általánosítani, hiszen általában nem teljesen fekete vagy fehér valami. Találkoztam már tisztességes lelkes amatőrrel, és kiégett, 40%-on teljesítő esküvői szolgáltatóval is. Mindenki amatőrként kezdi, és ha ezt őszintén kommunikálja a leendő ügyfelei felé, akik ennek tudatában bízzák meg munkával, akkor természetesen ez így rendjén van. Ha azonban valaki hamisat állít magáról, azzal megtéveszti a megbízóit, ami nagyon etikátlan. Sajnos nem egy ilyen történetet lehet hallani itthon, és a nemzetközi fotós közösségekben is. Más fotóstól „átvett” képek sajátként feltüntetve, illetve stock fotók felhasználása szintén sajátként feltüntetve. Ezek a „szolgáltatók” képviselik a csalók kategóriáját.

Amatőrök

Általában 1 középkategóriás fényképezőgéppel, 1-2 átlagos minőségű optikával érkeznek az esküvőkre. Kevés valós szakmai tapasztalattal rendelkeznek, jellemzően szerződés és bármiféle garancia nélkül vállalnak esküvői fotózást. Alacsony áron dolgoznak, rutintalanok, sokuknak nincsen hosszú távú tervük az esküvői fotózással, vagy magas elvárásuk magukkal és a munkájuk minőségével szemben (természetesen tisztelet a kivételnek). Többnyire csupán keresetkiegészítés miatt vállalnak el fotós munkákat. Ügyfeleik egy része később megbánja, hogy nem egy hivatásos esküvői fotóst bízott meg egy ennyire fontos esemény megörökítésére.

Hivatásos szolgáltatók

Ide tartoznak azok a fotósok, akik hivatásként tekintenek az esküvő fotózásra. Fejlődni szeretnének, egyre jobbak lenni, és egyre jobb minőségben kiszolgálni az ügyfeleiket. Legálisan dolgoznak (szerződést kötnek a párokkal, adót és könyvelőt fizetnek), színvonalas és szervizelt technikai felszereléssel (több vázzal és optikával), jó minőségű és forrású szoftverekkel végzik a munkájukat. Odafigyelnek a részletekre, az utómunka minőségére, miközben a saját maguk fejlesztésére is költenek (oktató anyagokra és workshopokra is áldoznak). Ezek az esküvői fotósok tisztességesek, és megfelelő szakmai színvonalon dolgoznak. Szerencsére sok ilyen kollégát ismerek.

Prémium szolgáltatók

Az esküvői fotós szakma csúcsát képviselő esküvői fotósok, akik szinte kizárólag luxus esküvőkön fotóznak. Sokat utaznak külföldre, mesés helyeken is megfordulnak, ahol mesés képeket készítenek. Kifinomult ízlésű ügyfeleik vannak magas elvárásokkal. Csúcstechnikával dolgoznak, gyönyörű munkát adnak ki a kezükből, és kiválóan kommunikálnak több nyelven is. Olyan esküvői fotósok, akik a szakmán belül nagy tiszteletnek örvendenek. Teljes mértékben megérdemlik a több év alatt rengeteg munkával és tanulással felépített presztízsüket.

Saját esküvői fotós áraim

A saját esküvői fotós áraim

Nálam leginkább az alábbi tényezők határozzák meg az esküvői fotózás árát:

Szakmai tapasztalat

Egyedi látásmód, a kreatív fotózás felépítése, a fény természetének az ismerete, jó kommunikáció, megbízható felszerelés. Ez csak töredéke annak az egésznek, amitől szerintem kiemelkedő esküvő fotós válhat valakiből. Ezeknek a készségeknek a fejlesztése sok időt, gyakorlást és tanulást igényel. Mindegyik esküvő előtt az a célom, hogy még szebb képeket készítsek, és még jobb szolgáltatást nyújtsak, mint eddig. Tudom, hogy a végtelenségig lehet fejlődni, ezért ugyanazzal az alázattal állok minden esküvő fotózásához a jövőben is, mint az elmúlt 9 évben.

A felszerelés minősége

Gyorsan változó, és sokszor szélsőséges fény- és térbeli viszonyok között zajlanak az esküvők eseményei. Ennek következtében a felszerelés minősége nagyon fontos a színvonalas eredményhez. Gyors és pontos eszközökre van szükség, melyek tökéletes képminőségben örökítik meg a pillanatokat. Az eszközbeszerzéseim során mindig ezt tartottam szem előtt. Három gépvázzal és nyolc optikával dolgozom, melyek többsége Canon márkájú.

Megbízhatóság

Egyszeri, és megismételhetetlen esemény egy esküvő. Egy felelősségteljes esküvői fotós megbízható eszközöket használ, és a táskájában mindenből van tartalék. Gépvázakból, optikákból, áramforrásból és memóriakártyákból egyaránt. Az eszközök mellett az adatbiztonság is nagyon fontos, melyre szintén kiemelt hangsúlyt fektetek.

Szoftverek

Az utómunka során több szoftverre is szükség van, amíg elkészül a végleges esküvői fotóanyag. Külön program kell a képek kidolgozásához, a retusáláshoz, a webgaléria elkészítéséhez, és a slideshow összeállításához. Ezek a szoftverek jogtiszták, legálisan használom őket, így rendszeres költséget jelentenek.

Online ügyfélfiók

A privát webgalériát és az esküvői slideshow-t is reklámmentes felületen biztosítom minden ügyfelemnek. A slideshow és a webgaléria az esküvőt követő 1 évig érhető el. A komplett esküvői fotóanyagot szintén az online ügyfélfiókotokból tudjátok elérni, mely időkorlát nélkül áll rendelkezésetekre.

Egyéb költségek

Számlaképesen, legálisan végzem a tevékenységemet, ezért adók, járulékok, könyvelés, és egyéb költségek (pl. üzemanyag) is megjelennek a költségeim között.

Értékek - esküvői fotózás árak

Úgy gondolom, hogy az esküvői fotózás árak esetében a legfontosabb a jó ár-érték arány megtalálása. Ez szubjektív kategória, és végső soron attól függ, hogy Nektek milyen elvárásaitok vannak a leendő esküvői fotósotokkal szemben. Ha esküvőt terveztek, és a részletekre is odafigyelő, igényes fotóst kerestek, akkor örömmel fogadom a megkereséseteket.